Головна » Конкурси професійної майстерності

Мета видання – допомогти директорам, працівникам методичних служб районних Будинків культури в організації проведення конкурсів професійної майстерності в закладах культури.

Матеріали збірки допоможуть урізноманітнити тематику і методику проведення конкурсів серед різних категорій працівників культури з урахуванням сучасних вимог до фахової підготовки клубних працівників, визначити напрямки їх самоосвітньої роботи.

При розробці методичних рекомендацій використано досвід проведення конкурсів професійної майстерності в районних Будинках культури області, зокрема Брусилівському РБК, а також районних закладів культури інших областей України.

Належна фахова підготовка працівників культури не тільки впливає на якість культурного обслуговування населення, надання послуг відвідувачам закладів культури, забезпечення їх культурно-дозвіллєвих, самоосвітніх потреб і запитів, але й формує соціальний імідж закладів культури клубного типу, дозволяє більш глибоко усвідомити їх роль у суспільстві, у вирішенні загальнодержавних і загальнолюдських завдань.

Конкурси професійної майстерності є однією з ефективних форм стимулювання потреби в оновленні професійних знань, творчому пошуку, удосконаленні навичок професійної діяльності. Позитивною рисою є і те, що в процесі їх підготовки і проведення приймає участь весь колектив закладу. Це створює творчу атмосферу, накладає певну відповідальність на той чи інший підрозділ установи за рівень професійної підготовки співробітників, забезпечує можливість не тільки виявляти фахові знання, професійну компетентність, а й загальну ерудицію, ділові якості особистості.

Проведення конкурсів професійної майстерності допомагає фахівцям більш глибоко усвідомити функції клубних установ в сучасному суспільстві, зміни в змісті і формах культосвітньої роботи, сприяє обміну досвідом роботи, активізації культурно-дозвіллєвої діяльності.

Конкурси професійної майстерності працівників культури мають давні традиції, позитивний досвід і користуються популярністю серед фахівців.

Матеріали збірки будуть в нагоді при підготовці і проведенні конкурсів професійної майстерності серед різних категорій працівників закладів культури клубного типу. При розробці завдань необхідно враховувати місцеві матеріали, особливості того чи іншого району, кваліфікаційні вимоги до фахівців, їх стаж і досвід практичної роботи.

З метою поліпшення організації і проведення конкурсів професійної майстерності бажано застосовувати анкетування учасників і присутніх стосовно позитивних сторін і недоліків, побажань щодо впровадження цієї форми удосконалення професійної майстерності клубних працівників.

Пропонуємо сценарій конкурсу професійної майстерності серед клубних працівників району «Кращий за професією», який відбувся в Брусилівському районному Будинку культури, автором якого є методист Брусилівського РБК Л.В.Кремез.

КРАЩИЙ ЗА ПРОФЕСІЄЮ

Примірний сценарій конкурсу професійної майстерності серед працівників сільських клубних закладів.

Приміщення зали святково прикрашено, музика.

Звучать позивні конкурсу.

І

Добрий день, дорогі друзі!

ІІ

Ласкаво просимо на свято тих, хто звик дарувати свято іншим.

І

Культпрацівник – професія від Бога,

А Бог-Отець не кожному дає,

Коли вже стали ви біля порога

Віддайте серце до кінця своє.

ІІ

Культпрацівник готовий стать до бою

За правду, за мистецтво і за честь.

Усюди залишатися собою –

Його незмінний вічний маніфест!

І

Працівники культури і мистецтв, ті, хто працює в закладах культури, завжди бачилися Прометеями, які дарують людям вогонь натхнення і творчості.

ІІ

Від професійних знань працівників культури, від їх таланту, ініціативи, організаторських здібностей, особистої культури, залежить рівень загальної культури нашого народу.

І

Тож, не випадково з метою удосконалення діяльності клубних закладів району, обміну досвідом роботи та підвищення престижу професії працівників культури відділ культури і туризму Брусилівської районної державної адміністрації ініціював і спільно з районним Будинком культури сьогодні проводить перший районний конкурс професійної майстерності серед працівників сільських клубних закладів «Кращий за професією».

ІІ

У конкурсі беруть участь професіонали своєї справи, які старанно, відповідально з умінням виконують свою роботу, а головне люблять її. Це – (перераховуються учасниці).

І

Кожне завдання конкурсної програми буде оцінювати журі.

(представляють журі)

ІІ

Для вітального слова запрошуємо голову журі конкурсу,

начальника відділу культури і туризму РДА Галину Миколаївну Андреєву та наших гостей – заступника голови райдержадміністрації Віктора Йосиповича Кузьменка і заступника голови районної ради Ларису Миколаївну Філоненко.

І

Запрошуємо на сцену усіх учасників конкурсу для участі у

жеребкуванні.

(Проводиться жеребкування).

за підсумками жеребкування учасники виступатимуть в порядку:

під № 1 Шуляківська Людмила Віталіївна – директор

Хомутецького сільського БК

№ 2 Дрогушевська Олександра Іванівна –директор Озерського сільського БК

№ 3 Кашперська Катерина Василівна – директор Приворотського сільського БК

№ 4 Орел Олександр Петрович – директор Морозівського сільського БК

№ 5 Макарчук Любов Сергіївна – завідувач Лазарівським сільським клубом.

ІІ

У залі працюватиме лічильна комісію конкурсу у складі:

(представляють членів лічильної комісії), яка буде підраховувати кількість балів отриманих кожним конкурсантом і слідкуватиме за дотриманням учасниками регламенту часу, відведеного на виконання кожного завдання.

І

Нам залишається сказати лише про те, що конкурс – це завжди змагання, напруга та нерви і, звісно ж – намагання перемогти.

ІІ

Бажаємо вам, щоб переміг найсильніший! А ми, шановні колеги, однаково хвилюємось за кожного з вас.

І

Наші учасниці ідуть готуватися до виступів, а на сцену з музичним дарунком для учасників і глядачів ми запрошуємо Тетяну Королюк.

І

Розпочинається наш конкурс із надзвичайно приємного і традиційного завдання «Візитівка, або ПРЕДСТАВЛЕННЯ», в якому кожен учасник повинен розповісти про себе. Тривалість виступу до 5 хвилин. Максимальна кількість оцінки журі – 5 балів. Критерії оцінювання: (перераховуються вимоги до виконання 1 завдання).

ІІ

Запрошуємо на сцену учасницю за № 1, директора Хомутецького сільського БК Людмилу Віталіївну Шуляківську

(виступи учасників згідно з жеребкуванням).

І

Відбулося знайомство з нашими учасницями.

Просимо журі оцінки за виконання першого конкурсного завдання

Оцінки (по черзі називають учасників)

ІІ

Лічильну комісію просимо оголосити загальну кількість балів за перше завдання (по черзі називають учасників).

І

Друге завдання конкурсу: презентація «Нетрадиційного масового заходу». Мета завдання продемонструвати нетрадиційний масовий захід, про річ чи подію, яка на перший погляд не заслуговує уваги на масовий захід. Тривалість виступу до 10 хвилин. За умовами конкурсу конкурсанти представляють захід із залученням колег та учасників художньої самодіяльності свого клубного закладу. Максимальна кількість оцінки – 5 балів. Критерії оцінювання: (перераховуються ).

(Виступи учасників згідно з жеребкуванням).

ІІ

Дякуємо конкурсантам за цікаві та такі феєричні виступи. Творчий потенціал і майстерність та фантазія працівників закладів культури безмежні…

Оцінки журі.

І

Робота працівника культури в сільській місцевості залежить від багатьох факторів. Одними з головних є талант і творчий підхід до втілення свого задуму. Третє завдання конкурсу письмове і полягає у тому, що кожен учасник конкурсу розробляє примірний сценарний план проведення масового заходу. Тривалість виконання завдання – три хвилини. Максимальна кількість оцінки журі – 5 балів. Критерії

оцінювання – максимальне дотримання методики підготовки

масового заходу.

ІІ

Просимо на сцену конкурсантів і пропонуємо обрати конверти з назвою масових заходів. (Учасниці обирають конверти).

Ви обрали завдання, нижче під темою пишете примірний

сценарний план проведення масового заходу, вказуєте свій конкурсний

номер та прізвище. Успіхів.

І

Тим часом, поки наші конкурсати виконують завдання, лічильна комісія конкурсу працює і підраховує оцінки конкурсантів отримані за виконання другого завдання та підсумкові бали за перші два завдання. А для всіх присутніх в залі – музичний подарунок у виконанні Олексія Дубницького.

(Листки передають журі для оцінювання).

ІІ

Ми з вами переходимо до четвертого завдання.

У кожного є свої захоплення і вподобання. В народі кажуть, що культпрацівник – це і швець, і жнець, і на дуді гравець. «Мої захоплення і вподобання» таку назву має четверте конкурсне завдання. І назва говорить сама за себе. Це творчий конкурс. Тривалість виступу до 7 хвилин. Максимальна кількість оцінки журі – 5 балів. Критерії оцінювання: (перераховуються).

І

У світ своїх захоплень вас запрошує учасниця за №1 …(згідно

жеребкування учасники представляють свої роботи-вишивки,

витинанки, виконують пісні, читають вірші, демонструють своє кулінарне мистецтво – пригощають власноруч виготовленими стравами, тощо).

ІІ

Поки лічильна комісія підраховує бали і будуть оголошені загальні підсумкові оцінки учасників для всіх присутніх у нашій залі звучить пісня у виконанні Ольги Скуратівської.

І

Стало доброю традицією, що жоден конкурс не проходить без призу глядацьких симпатій. От і ми вирішили зараз визначити, хто з учасників отримає цей приз.

Я називаю ім’я учасника, а ви оплесками підтримуєте його. За кого будуть оплески найгучніші, найкращі, найдовші – той і отримає приз.

Тож ми зрозуміли з ваших оплесків що приз глядацьких симпатій отримує Катерина Кашперська, директор Будинку культури села Привороття Брусилівського району.

ІІ

Для оголошення переможців районного конкурсу серед працівників сільських клубних установ «Кращий за професією» та вручення нагород запрошуємо на сцену голову журі, начальника відділу культури і туризму Брусилівської районної держадміністрації

Галину Миколаївну Андреєву та члена журі, директора Житомирського обласного Центру народної творчості, заслуженого працівника культури України Юрія Павловича Кондратюка.

(Оголошується витяг з протоколу лічильної комісії про підсумкові бали учасників конкурсу та вручаються нагороди конкурсу починаючи з учасника, якій отримав найменше балів і поступово перераховують всіх до того хто має найбільший бал і визнається переможцем конкурсу).

У конкурсі в Брусилові переможцями стали:

3 місце – Олександра Іванівна Дрогушевська – директор Озерського сільського БК;

2 – е місце – Любов Сергіївна Макарчук – завідувач Лазарівським сільським клубом;

1 місце – Катерина Василівна Кашперська – директор Приворотського сільського БК

(вручення дипломів і премій переможцям конкурсу, сувенірів – всім учасникам конкурсу)

І

Перший районний конкурс професійної майстерності серед працівників сільських клубних установ «Кращий за професією» завершено. Від усієї душі вітаємо переможців конкурсу. Ще раз дружніми оплесками давайте привітаємо всіх учасників конкурсу.

ІІ

Щиро дякуємо всім учасникам за глибокі фахові знання, відповідальність, активну життєву позицію, все те, що називають професійною майстерністю.

І

Щастя Вам, добра, творчих злетів та нових здобутків.

До побачення!

До нових зустрічей!

( музика ).

Методичні поради щодо проведення конкурсів професійної майстерності.

Конкурси професійної майстерності працівників сільських клубних установ районів «Кращий за професією» можуть проводитись як конкурсні зустрічі-змагання молодих завідувачів сільськими клубними закладами, молодих директорів сільських Будинків культури, художніх керівників СБК, керівників творчих аматорських колективів, можуть також визначати кращого клубного працівника року, тощо.

Пропонуємо орієнтовні конкурсні завдання:

– „Візитівка” – особисте представлення, кожен учасник розповідає про себе, своє захоплення. Форма виступу за вибором конкурсантів: у віршованій формі, прозі, інсценівці, театралізації, тощо;

– “Почув. Побачив. Запровадив” – учасники представляють себе, як керівника клубного закладу, презентують власний досвід організатора клубної роботи за допомогою наочних засобів (слайди, фотоматеріали, друковані матеріали, авторські твори);

– „Моє покликання – культпрацівник”;

– „Докуменознавство клубної установи” – знання з ведення документації клубного закладу;

– „Діяльність клубного закладу з підготовки та проведення масових заходів” – обмін досвідом роботи проведення масових заходів на базі свого СБК, клубу з нагоди державних, історичних, галузевих, календарно-побутових свят, обрядів за вибором конкурсанта. Презентація сценарного плану/сценарію масового заходу;

– „Мої таланти”;

– Вікторина на тему «Я люблю свій край» ( запитання для вікторини готує журі);

– Домашнє завдання для конкурсантів – підготувати творчі письмові роботи «Велика історія малого краю» з описом історії населених пунктів, де проживають учасники конкурсу, з подальшою презентацією цієї роботи на конкурсі з використанням сучасних технічних засобів;

– «Творчий конкурс», в якому учасники представляють себе за фахом, як творчу особистість, проводять майстер-клас «Я роблю це так…», демонструючи фрагменти репетицій, театралізованих сценок, засідань клубних об’єднань та ігрових програм;

– розробити змістовну рекламу будь-чого, що має пряме відношення до культурно-освітньої роботи на тему, наданої членами журі (можливі демонстрування театралізованих мініатюр, відео, «живої реклами» з фрагментами виступу діючих аматорських жанрових колективів).

При підготовці заходу необхідно враховувати, що програму конкурсу повинні складати 3-4 завдання.

Критерії оцінювання виступів учасників та термін часу відведеного для виконання завдання обов’язково повинні бути вказані у Положенні про Конкурс і оголошуватись перед проведенням кожного завдання. Журі необхідно звертати увагу на творчу майстерність, професійні знання, змістовність, оригінальність виконання завдань конкурсної програми, вміле використання наочності, роботу з глядачем, дотримання регламенту виступу.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Анонс